Keiden verta rouvan kirves janoaa?

Uuden vuoden aattona 31.12. 2020 törmäsin Facebookia selaillessani kuvaan, jonka oli postannut Toni Lehikoinen -niminen henkilö.   Se oli tältä Tonilta hieno teko ja viritti sivulla vilkkaan keskustelun, missä nousi esille huolestuttavia kommentteja mm. poliisin suhtautumisesta tehtyihin kanteluihin.  Minä itsekin huolestuin ja luulen, että jokaisen demokraatin puolueeseen katsomatta olisi syytä huolestua.  Jos ei muuten niin ainakin sen vuoksi, että viimeisimmässä tutkimuksessa poliisien äänestyskäyttäytymisestä perussuomalaiset saivat puistattavan kovan kannatuksen.   Kirves kourassa ja fasistisen lapuanliikkeen väreissä uhoava nainen on näet persu ja poliisi!

Kuvan kirvesnainen on Piia Kattelus-Kilpeläinen.  Hän kertoo FB-sivuillaan olevansa Seinäjoen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen.  Koulutukseltaan kirvestä heilutteleva nainen on hallintotieteiden maisteri ja poliisi. Työpaikkana on Pohjanmaan poliisilaitoksen rikososasto!  Jos poliisin pitäisi luoda turvallisuuden tunnetta kansalaisiin, joka tunne on muuten keskeisin asia kansalaiselämässä, ainakaan minulle tuo lapualaishenkinen törkeily sitä ei lisää. Herää väistämättä varteen otettava epäilys, kuinka antaumuksellisesti tällainen henkilö tulisi tutkimaan äärioikeistolaisten tekemiä rötöksiä ja poliittisia rikoksia?

Kirvesnainen Kattelus-Kilpeläinen on melkoinen poliittinen kolmiloikkaaja.  Kyseinen poliisihenkilö on ehtinyt olemaan kolmen vuoden aikana jo kolmessa puolueessa – keskustan, kansalaispuolueen ja perussuomalaisten jäsenenä!  Hän on toiminut myös oikeistohenkisen Suomalaisuuden Liiton hallituksessa kaudella 2017-2020 ja ollut myös sen toisena varapuheenjohtajana. Toimelias ihminen on Seinäjokinen-lehden omistaja miehensä Sami Kilpeläisen kanssa. Eipä ihme, kun lehti Seinäjoen kaupunginvaltuutettuja arvioidessaan on päätynyt Piia-rouvan kohdalla parhaaseen arvosanaan!  Onhan rouva paitsi Seinäjokisen päätoimittajan puoliso myös lehden hallituksen puheenjohtaja.

Kirvesrouvan kuva fasebookissa osoittaa kuinka röyhkeys ja uskallus fasistimalliseen uhoiluun maamme ääriporukassa kasvaa.  Mikä ei ole ihmeteltävää, koska fasistien on annettu mesoa vapaasti, kuin sikojen vatukossa.  Kuvan poliisinainen ei varmaankaan esittele kirvestään kyseisen poliisien virkakunnan tulevana työvälineenä.  Pikemminkin vihjataan ”leikkisästi” uhkaan, jota nouseva uus-lapualaisuus tuo tullessaan.  Onkin todennäköistä, että taas vedotaan kuvasta huolestuneiden huumorin puutteeseen.  –  Leikkiähän se vaan…  Minä en näe tässä väkivallan ihailussa ja pelottelussa mitään hauskaa.  Etenkin historiallisessa kontekstissa se on äärimmäisen törkeää ja fasismin uhreja halventavaa!  Haluankin kysyä sisäministeriltä ja maan poliisijohdolta, onko tämä fasismilla uhkailu väkivallan virkamiehelle sopivaa käyttäytymistä?  Jos on, mietin vakavasti muuttoa maasta ja poliittista pakolaisuutta johonkin turvallisen sivistysvaltioon.

Aikoinaan minuakin opettanut lakitieteen tohtori Ensio Hiitonen kirjoitti sodan jälkeen suomalaisen fasismin riemukaudesta kirjan ”Vääryyttä oikeuden valekaavussa”Kirja on karu esitys siitä, kuinka oikeuden virkamiehet hoitivat virkaansa sinimustat silmälasit kasvoillaan.  Oltiin muka torjumassa kommunismia ja tavalla, jota maan voimassa oleva laki ei hyväksynyt.  Nuo keinot olivat laittomia ja väkivaltaisia, kuten fasisteilla on tapana ollut aina ja nyt.  Nyt lähestytään askel askeleelta samanlaista laittomuuden aikaa.

Olen kirjoittanut kotisivuilleni jutun Ensio Hiitosesta.   Juttu löytyy näiltä kotisivuilta  (maalaa ja komento avaa) :                                      http://reinoseppanen.net/ensio-hiitonen-oikeuden-mies/

Kommunisteiksi katsotuilla ei siis saanut tuolloin olla lainsuojaa, vaan he olivat vapaata riistaa.  Se ketkä joutuivat ajojahdin kohteeksi, määräsi suppea fasistijohto, joka piti myös virkamiehet ja maan valtamedian kurissa.  Kommunisteiksi katsottiin myös sosialidemokraatit ja liberaalit porvaritkin.  Siten fasisti murhasivat sosialidemokraattisen Heinäveden kunnanesimiehen Onni Happosen, toinen sosialidemokraatti Tampereen pormestari ja eduskunnan varapuhemies Väinö Hakkila muilutettiin pahoinpideltäväksi ja entinen maamme presidentti K.J. Ståhlberg  joutui niinikään muilutetuksi.  Nyt taas  perussuomalaiset hyvin yleisesti julistavat, kuinka kokoomuksesta vasemmalle olevat ovat ”kommunisteja”.   Maalitus on siten sama kuin lapualaisilla fasisteilla aikoinaan.  Siis onko syytä pelkoon vai ei tämän kasvavan uhan edessä?

Tällainen fasismilla leikittely kirveen heilutteluineen voi olla kieroutuneen ihmisen sairaassa mielessä hyvinkin hauskaa.  Mutta suurin osa kansastamme pitää sitä typeränä.  Isänmaamme koheesion ja yhteiselämän kannalta tuollainen on tuhoisaa.  Jo nyt osa kansasta ei enää luota siihen, että persujen ja kokoomuslaisten enemmistön miehittämä poliisi toimisi uskottavasti ehkäisten poliittista väkivaltaa ja rikollisuutta.  Yhä useammin joutuu mm. fasebookista lukemaan sellaista kohtelua, jossa poliisi on suhtautunut vähätellen tai kielteisesti yrityksiin ilmoittaa uhkailuista ja muusta laittomasta menosta.  On selvää, että tällainen johtaa myös vastapuolen organisoitumiseen ja pahimmassa tapauksessa vastaavanlaisiin kirveiden heilutteluihin.  Poliittisten äärilaitojen vahvistumista tässä nyt vähiten kaivataan.

Palauttakaamme mieleen, kuinka Jussi Niinistön Lapuanliikettä ihaleva kirja  ”Lapuan Liike. Kuvahistoria kansannoususta 1929–1932 ”.  (Helsinki: Nimox Ky, 2003). Kirjassa sivulla 58   Jussi Niinistö kertoo näkemyksensä lapuanliikkeen väkivallasta: ”Kyyditystoimintaa on sanottu aseettomaksi sissisodaksi. Se oli suoralinjaisella, diplomatiasta piittaamattomalla talonpoikaisjärjellä perusteltua ja usein vielä juurevalla kansanhuumorilla ryyditettyä hevosenleikkiä. Kun kerran kommunistit halusivat elää sosialistisessa yhteiskunnassa, niin miksei heitä saisi ”auttaa” sellaiseen pääsemisessä?

Saksan liittotasavallassa suhtauduttiin niin sanotun ”kylmän sodan” aikana melko suvaitsevaisesti natseihin ja heidän toimintaansa katsottiin osin läpi sormien, vaikka muodollisesti mm. natsien tunnukset olivatkin kiellettyjä.  Myöhemmin tästä maksettiin kova hinta.  Niinpä linja koveni ja natsit saivat sen minkä ansaitsivat.   Olettaisin, että nykyisessä Saksassa tälle poliisirouvalle asetettaisiin strutsinsulka pyllyyn ja ammuttaisiin kuuhun eli ulos virastaan.  Vaan mitenkäs meillä?  Se jää nähtäväksi.

 

Reino Seppänen