Sananvapautta SDS-ryhmän tapaan

Facebookissa on Sosialidemokratia Suomessa -niminen keskusteluryhmä.  Sen on perustanut ja sitä ylläpitää joukko oikeistolaisia sosialidemokraattisen puolueen jäseniä.  Heidän käsityksensä sananvapaudesta on kuitenkin jotain sellaista, jota sosialidemokratia ei minun mielestä edusta.   Etten sanoisi peräti äärioikeistolainen.  Monet demokraattiset porvarit näet suhtautuvat vastakkaisiin näkemyksiin huomattavasti suvaitsevaisemmin mitä erilaiset kelmienkerhot.  IKL:n henki ”turpa tukkoon tai se tukitaan” istuu ainakin minun mielestä perin huonosti sosialidemokratiaan.

Sosialidemokratia Suomessa on siis hyvin erikoinen keskusteluryhmä, koska siinä ei voi aidosti keskustella.  Aikoinaan erosin siitä saatuani moitteet erään, nyt jo vaineeseen vaipuneen, opponenttini kommentoinnista.  Sanoin kuin pikkupoikana koulussa opettajalle tappelun jälkiselvittelyissä: ”En minä aloittanut, vaan toi toinen”.  Tuomiossakin kävi niin kuin koulussa tahtoi aina käydä näiden oikeistohenkisten kanssa  – minä sain varoituksen ja jäähyn, toi toinen vain varoituksen.  Tämä oikeistolaiseen ”salomonin tuomioon” lienee vaikuttanut se, että jyväskyläläinen opponenttini oli myös SDS-ryhmän yksi moderoija.  Minulle riitti ja erosin.  Siihen vaikutti myös tieto ryhmän taustaporukasta ja siitä, ettei kyseessä ole puolueen oma ryhmä.  Toki eliitin ympärillä hiippailevat epämääräiset vaikuttajat näyttävät kuuluvat rakenteeseen.

Itse asiassa en koskaan liittynyt uudelleen ryhmään. Minut liitti siihen eräs tamperelainen toveri, nimi jääköön kertomatta.  Olin asiasta hyvin hämilläni, mutta en eronnutkaan.  Olisi kyllä pitänyt.  Seurasin ryhmää pitkiä aikoja hyvin epämääräisesti.  Vähän kerrallaan aloin keskustella asioista, jotka ilmeisesti, näin jälkeenpäin ajatelleen eivät olleet ryhmäläisten varsinaisia taistelutehtäviä,  jollaiseksi nyt osoittautui tämä natokysymys.  Ajan myötä minulle tihkui tietoja ryhän taustoista.  FB-yhmähän ei ole puolueen oma ryhmä, vaikka röyhkeästi kätkeytyykin sosialidemokratian taakse.  Rehellisesti sanottuna ryhmän tulisi ottaa nimekseen joku muu.   Ilmeisesti rehellisyys on puuttuva ilmiö jengissä.

 

Tänään, maanantaina kolmas tammikuuta 2022 erosin itse ryhmästä ja liityin kohtalotovereideni joukkoon.  Syynä oli törkeääkin törkeämpi mielipiteitteni sensurointi.  Osallistuin päivän aikana vapaahetkinäni kahden teeman käsittelyyn.  Toinen koski iäisyysasiaa eli Suomen Natoon liittymistä.  Kirjoitin monta perusteltua kommenttia omana mielipiteenäni.  Erehdys oli toki minun, olisihan minun kaiken kokemani ja tietämäni mukaan pitänyt ymmärtää, ettei Naton vastainen argumentointi ole ryhmässä sallittua asiallisin perustein.  Asiallisuus on näet myrkkyä pakkosyötölle, jota maassamme toteutetaan väkevin voimin ja valtamediassa Mediapoolin johdolla.  Ettei jäisi epäselväksi, tuo hämäräperäinen puulaaki toimii valtiorahoitteisesti Eteläranta 10:ssä eli työnantajaparoonien ja rikkaimman pormillen linnakkeessa.

Otin kantaa Natoon liittymisestä monessa pitkässä jutussa.  Mutta eipä aikaakaan, kun kirjoitukset kahta hyvin vähäistä kommenttia lukuun ottamatta olivat poistettu. Kirjoitukset eivät sisältäneet mitään ryhmän nettiketin vastaista.  Päinvastoin ne olivat mielestäni hyvin argumentoituja, mutta näköjään juuri siksi tämän oikeistoklikin mielestä vaarallisia. Yhdessä jopa annoin tunnustusta Natolle sen ansiosta kommunismin vyöryn patoajana toisen maailmansodan jälkeen.

Kaikille järkevästi ajatteleville ihmisille moinen sensuuritoiminta kyllä kertoo, minkälaisesta jengistä tästä SDS-ryhmästä on kyse.  Yleensä facebook-ryhmään mahtuu, jos jonkinlaista riemuidioottia, mutta jääköön sanomatta poikkeaako tämä ryhmä noista muista.  Sanottakoon nyt sen verran, että loogisuus ja asioiden tarkastelu useasta näkökulmasta on harvinaista herkkua ryhmässä. Siksi en jää kaipaamaan sen jäsenyyttä.  Turvaudunkin jatkossa kirjoitusteni julkistamiseen muihin areenoihin enkä suinkaan vähiten näihin omiin kotisivuihini.

 

Reino Seppänen