Salliiko Facebook venäläisten nimittelyn?

Sain tänään, sunnuntaina 19.02. 2023, Facebookilta ”tukiviestin”, missä kerrottiin minun loukanneen Facebookin yhteisönormeja!  Nootti, joka oli laatuaan ensimmäinen, kertoi syyksi kannanottoni YLEn Facebookissa julkaistuun kirjoitukseen Venäjän kaksoiskansalaisten kohtaamasta syrjinnästä.  Pidin syrjintää ja nimittelyä rasistisena, mikä ei miellyttänyt Facebookia, koskapa sitä pidettiin yhteisönormeja rikkovana!

Nyt ihmettelen edelleen, mitä rasistista on siinä, että tuomitsin tuon maamme venäjänkielisiä loukkaavan käytännön ja pidin sitä arkipäivän fasismina. Olen jo pitkään ollut huolestunut tästä rasismin ja fasismin kasvusta, etenkin sen pitämistä hyväksyttävänä ilmiönä.  Jos tästä kertova kirjoitus rikkoo Facebookin yhteisönormeja, en voi kuin ihmetellä näitä normeja tai niiden tulkintaa!

Facebookin päätös perustuu ilmiantoon, jonka joku pahantahtoinen ja sairas yksilö on tehnyt silkasta ilkeydestä.  Minulle tulleessa viestissä oli mahdollisuus reagoida päätökseen ja sen toki tein.  Mutta tuo mahdollisuus oli rajattu muutamaan vaihtoehtoon, ei siis sanalliseen mahdollisuuteen kertoa asiasta. Reklamaatiolla ei ollut mahdollisuutta tulla hyväksytyksi, mikä kertonee jotain facebookista ja sen takana olevasta amerikkalaisesta arvomaailmasta. Ainakin minulle se kertoo. FB ilmoitti uudella viestillä tarkastaneensa kirjoitukseni ja pysyttävänsä päätöksen voimassa.  Tästä voinee siis tehdä sen johtopäätöksen, että Facebookissa ei saa arvostella rasismia!  Ei ainakaan venäläisiin kohdistunutta.  Heitä siis voi ja ilmeisesti jopa pitää nimitellä. Varmaankin mielellään paistaa voissakin. 

No, Facebookilla on voimaa ja tilaisuuksia käyttää mielivaltaansa, miten tahtoo.  En ole edelleenkään vakuuttunut, että rankaisu kirjoituksestani liittyi juuri siihen mainittuun juttuun. Peruste on näet liian räikeä. Ilmiantaja on taatusti suuttunut jostakin muusta ja saanut nyt puheena olevasta kirjoituksesta mahdollisuuden purkaa sielunsa mustaa myrkkyä. Eiköhän siinä ollut Facebookillakin tarkoitus antaa myös isku muistutuksena yleensäkin mielipiteen rajoista ja totuttaa meikäläistäkin fasistisoituvaan yhteiskuntaan.

Kaikella Facebookin hymistelyllä sananvapaudesta ja avoimmuudesta on sama tarkoitus, kuin valtamedian kerran pari vuodessa tapahtuvalla toisten monopolifirmojen selkään taputtelulla. Se on suurta bluffia ja uhoa muka vapaasta sananvapaudesta maassamme.  Tuo ilmapallo on syytä puhkaista. Se on valtava työ, oikea Herakleen Augeiaan tallien puhdistus! Omat resurssini eivät siihen tietenkään riitää, mutta parhaani tulen tekemään. Aionkin tässä jatkossa käsittellä täällä kotisivuillani valtamedian Mediapoolin johdatuksella tapahtuvaa mielipiteenmuokkausta.  Olin aikonut pidättyä siitä ihan senkin vuoksi, koska olen ottanut alkuvuodesta vastaan erään historiikin kirjoittamisen, mikä laajuutensa vuoksi vie aikaa ja voimia melkoisesti.  Tämä sensurointijuttu oli kuitenkin viimeinen pisara, joka upotti tuon aikomukseni.

Miksi täällä kotisivuillani, saattaa joku kysyä?  No, siksi, että mikään Facebookin sensuuri ei voi iskeä täällä.  Toiseksi lukijoita kotisivuillani on seurantani mukaan ollut huomattavasti enemmän mitä Facebookissa.  Määrä on tietenkin vähäinen verrattuna ihmismäärään, joka ravitsee itseään sillä paskalla, jota valtamedian piiat ja rengit lukuisista tuuteista suoltavat ulos.  Nyt on kuitenkin tärkeää näyttää tulevaisuuteen, etteivät kaikki suomalaiset ole olleet huijattavissa niihin puolitotuuksiin, valheisiin ja vääriin skenaarioihin, joita meille on syötetty jo pitemmän aikaa valtamedian ja maan johdon toimesta. 

Voi tietenkin olla, että meihin objektiivisuuteen pyrkiviin kohdistetaan niitä rankkoja uhkauksia, joihin väistämättä törmää jokainen, joka ei niele valheita kakistelematta.  Siinä voi käydä huonostikin, kuten Suomen  historiakin osoittaa.  Varsinkin, kun väkivallan virkamiehemme ovat valittua, etupäässä kokoomuslaista ja siitä äärioikeammalle sijoittuvaa rotua.  Kuvaavana esimerkkinä tilanteesta on erään suojelupoliisin korkean virkamiehen puheet itsenäisyyspäivän linnanjuhlinan hurmiossa. Liekö pieni kokoomuslainen pää tai kemialliset stimulantit syynä höpinään? Voi tietysti olla, että muuten vain taatelin paineiden purkaminen oli vaatinut tanakan aivopierun päästämistä. Suurisuinen james bondimme näet maalitti estottomasti sen porukan joka on hänen ja muun oikeiston mielestä yhteiskunnassamme epäilyttävää ja ilmeisesti tarkkailua vaativaa ellei peräti likvidoitavaa ainesta.  Ainakin uhkailuja on jaeltu riittävästi eivätkä ne näytä kiinnostavan sanottavammin virkavaltaa. 

Olen useasti kertonut tässä viime vuosien aikana, kuinka fasismi on askel askeleelta tullut suomalaisten jokapäiväiseen elämään.  Osa kansasta on ottanut sen riemusta ymmyrskäisinä sen vastaan, josta kertoo mm. persujen gallupkannatukset. Valtamedia taas on kiinnostunut kaikesta ilmaa kevyemmästä, kuten nyt ministeri Lintilän twitterviestittelystä yms.  Sitä ei kiinnosta yhteiskuntamme todelliset uhkat. Siksi onkin nyt aika alkaa muistutella väkeä mitä kohti ollaan menossa. Laitankin jo tuohon alle pienen jutun vuodelta 1930. Se kertoo, kuinka väkivalta ja uhkailu eivät kohdistuneet vain maamme vasemmistoon. Se muistuttaa kuinka fasismi on vaara kaikille vapautta ja oikeutta rakastaville.

”Ensin ne veivät kommunistit enkä minä reagoinut siihen. Sitten ne veivät sosialidemokraatit ja ammattiyhdistysjohtajat enkä minä reagoinut siihenkään. Sitten ne veivät juutalaiset, romaanit ja mielisairaat enkä minä regagoinut. Sitten ne veivät minut eikä kukaan reagoinut siihen.”

Reino Seppänen