Vieläkö muistat sen Vapaavuoren Janin…

Niin, muistatteko vielä  Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren ja hänen törkeän pääministeri Mariniin kohdistuneen loukkauksen tiedotustilaisuudessa 26. helmikuuta?  Arvoisa pormestari sanoi: ” ”Rouva pääministeri, lopettakaa lasten ja nuorten syyllistäminen.”  Pääministeri ei tuolloin suinkaan syyllistänyt lapsia eikä nuoria, minkä Vapaavuori hyvin tiesi.  Pääministeri Marin vetosi niin Vapaavuoreen kuin mm. Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljaseen, että nuortenkin kohdalla noudatettaisiin THL:n määrällisiä ja laadullisia suosituksia urheilu- ja liikuntatilaisuuksissa.  Vapaavuori ei voinut ”kunnon miehenä” ja kokoomuslaisena niellä oikeutettua kritiikkiä.  Nilkkimäisesti hän siirtyi valheelliseen hyökkäykseen tunnetuin seurauksin.  Mutta totuus ei jätä, se seuraa varjona perässä.  Niin tässäkin tapauksessa.

Möläytyksellään herra Helsingin sai toki koko valtakunnan typerykset repeämään riemusta.  Iloon yhtyivät kaikki median huonot toimittajat ja vähän muutkin.  Eihän nyt toki ollut kyse mistään koko maailmaa ja Suomen kansaa vaivaavasta pandemiasta, vaan tuimasta poliittisesta taistosta, jota jotkin kiihkoisammat pitävät jopa eräänlaisena uutena sisällissotana. Valta kiehtoo monia ja kun puuttuu moraalinen selkäranka eli niin sanottu ”häpy”, ollaan valmiita käyttämään mitä keinoja tahansa vastustajan nujertamiseksi.   Viis siitä, että ”rutto” leviäisi, kuten aikoinaan tapahtui satoja vuosia sitten.  Silloinkin kahmittiin valtaa ja rikkauksia yli kuolevien ihmisten.

Tämä tapaus Vapaavuori palasi mieleen, kun lukaisin päivän Aamulehdestä, kuinka juniorijääkiekkoilussa on nyt tullut runsaasti koronavirustartuntoja.  Eihän niitä pitänyt tulla!  Siis jos on uskomista lääketieteen neroon, tähän meidän herra Vapaavuoreen tai kaikkien alojen erikoisasiantuntijoihin, noihin tiettyihin toimittajiin ja suureen joukkoon persujen riemuidiootteja.

Voin hyvällä mielin todeta ja vailla kaikkea jälkiviisautta, että rouva pääministeri oli aivan oikeassa tuossakin tapauksessa.  Hänellä on näet suomalaisille poliitikoille harvinainen tapa olla oikeassa hyvin usein!  Toki on myönnettävä, ettei asia, jonka törkimys nimeltä Jan Vapaavuori, liimasi pääministerin persoonaan, ollut Marinin itsensä havainto, vaan THL:n ja monien muiden asiantuntijoiden näkemys kasvavasta ongelmasta.

Jos Jan Vapaavuori olisi herrasmies, mitä hän ei totisesti ole, tai jos hänellä olisi moraalista selkärankaa, hän pyytäisi nyt kauniisti anteeksi pääministeri Marinilta.  Pahoin pelkään, että ennemmin helvetti jäätyy tai Jussi Halla-aho tunnustaa olevansa fasisti kuin herra Jan Vee anteeksipyyntöjä esittää.  Ei ainakaan naiselle eikä demarille.

Tietysti anteeksipyyntöjä pitäisi tulla muiltakin suunnilta, mutta niitäkin on yhtä turha odottaa.  Jos persut ja kaikenlaiset nilkkipoliitikko ynnä toimittajat tieten valehtelevat siitä kuinka koronanhoito on mennyt aivan päin ”kristillisdemokraatteja”, niin eiväthän he hyvää valhetta pilaa.  Ei sitä tehnyt heidän esikuvansa Donald Trumpkaan!  Valhetta pitää suurennella oikein suureksi ja pitää jatkuvasti hengissä, kuten opetusisä Joseph Goebbels muistutti.

Muuten olen sitä mieltä, että olisi helpompiakin asioita tehdä politiikkaa, kuin vääntää suomalaisen koronastrategian tuloksia muuksi kuin mitä ne todellisuudessa ovat.  Olemme edelleenkin asian hoidossa maailman maiden eturivissä.  Kiitos siitä THL:lle ja Suomen erinomaiselle terveydenhoidon ammattilaisille!  Ja myös maan hallitukselle, erityisesti pääministerille. He ovat onnistuneet ongelmaan ja kampittajien lukumäärään nähden oikein hyvin!

 

Reino Seppänen