Skeidaa katsojille – verorahoitteisesti

Tapahtui keskiviikkona 12.12.2018, että torkahdin iltauutisten jälkeen sohvalle.  Heräsin A-studion aikana, kun ohjelman uusi juontaja, se syntymästään säikähtäneen näköinen kaveri hössötti ensikevään eduskuntavaaleihin kohdistuvista hybridiuhkista.  Kun kehiin sitten heitettiin kaksi ”asiantuntijaa”, Päivi Tampere Euroopan hybridiuhkakeskuksesta ja Erka Koivunen F-Securelta, jäin telkun sammauttamisen sijasta kuuntelemaan hämmästyneena tämän kaksikon duettolausuntaa.  Kriittinen näkökulma puuttui täysin, niin kuin sillä on tapana puuttua  nykyisen YLE:n ohjelmista ja valtamedian viestinnästä. 

 

Pidän periaatteessa aivan erinomaisena asiana, että isänmaamme demokraattista järjestelmää pyritään suojelemaan ulkopuoliselta vaikuttamiselta. On näet ihan meidän tsuhnien asia, mitä puolueita ja keitä tolloja me äänestämme parlamenttiimme meitä muka edustamaan. Se ei todellakaan kuulu ulkopuolisille.  Täsmennyksenä joudun kuitenkin toteamaan, että ei mistään suunnasta oleville ulkopuolisille!  Täsmennys on tarpeellinen, koska tästä A-studion propagandasaastasta se näkökulma puuttui noin 70 prosenttisesti.

 

 

Vaikka asia on vakava, minua on suoraan sanoen naurattanut tämä viimeaikainen hössötys hybridivaikuttamisesta.  Siis ikään kuin se olisi jotain uutta ja ainoa keino vaikuttaa suomalaisen sisä-, ulko- ja turvallisuuspolitiikan suuntaan ja sisältöön.  Höpö, höpö. Reino-papalla on paljon kokemusta ja tietoa tältä alueelta, jopa sellaista, jota en halua edes kaikkea kertoa.

 

 

Sekin pitää sanoa, että sitä vaikuttamista on ollut kymmeniä vuosia.  Vai sanoisko ihan että kymmenen kertaa kymmenen vuotta.  Sitä on ollut erilaisella volyymillä niin idästä kuin lännestä ja ihan lounaastakin.  Vai pitäisikö näin rannikkolaivurina täsmentä, että myös etelä-lounaasta?  Tässä nykyajassa, jossa natokiimaisen valtaapitävän eliitin toimesta nähdään kaikeen pahaan syyllisenä nuo itäiset naapurimme, joita ystävällisesti ryssiksikin kutsutaan, halutaan kovasti unohtaa se suurempi ja taitavampi propagandisti ynnä hybridisaastan tuottaja – Yhdysvallat ja sen rengit.

 

 

Tämä seikka jäi näiltä ”asiantuntijoilta” kokonaan toteamatta.  Tiedä sitten, että unohtuiko se siinä muuten vaan, vai unohtuiko ihan aktiivisesti?  Siviilirohkeutensa kooten F-Securen edustaja uskalsi rinta kaarella mainita Venäjän ja sai Euroopan hybridiuhkakeskuksen kaunokaisen heti puolelleen.  No, ei minullakaan ole epäilystä, etteikö Venäjällä tällaisia taipumuksia ja osaamista ole ollut, mutta esiintyykö niitä Suomen tulevissa vaaleissa, se jää nähtäväksi.  Nyt puhuivat ennustajaeukot ilmeisesti ohjekirjansa mukaisesti.

 

 

On hävytöntä syyllistää konnuuksista vain venäläisiä ja äärioikeistoa.  Kyllä siellä aivan varmasti askartelevat myös läntiset taantumusvoimat hallituksiensa luvalla ja parlamenttiensa myöntämien avustusten turvin.  F-Securen pulska poika mainitsi erityisesti Yhdysvaltain vaalien yhteydessä jenkkien suuret tietovuodot, antaen implisiittisesti ymmärtää niiden jotenkin olevan lähtöisin venäläisten suunnalta.  Eivät muuten todellakaan ole.  Kyllä ne ovat hieman paremman yhteiskuntamoraalin omaavien jenkkien tekosia, mistä demokratian jumalatar heitä vielä tulevaisuudessakin tulee kiittämään.  Miksi kiittää, sitä tuskin pulska poika koskaan tajuaa.

 

 

Hybridivaikuttamisesta joudun nykyään vain lukemaan ja kuuntelemaan suu avoimena. Vanhan ajan ulkomaisten tahojen vaaleihin vaikuttamisesta minulla on näppituntumaa hyvinkin pitkältä ajalta.  Viimeiset havainnot ovat tuolta 1900-luvun loppupuolelta ja 2000-luvun alusta.  Silloin sain mm. tutustua eräisiin monistettuihin ”opuksiin”, joilla opetettiin, kuinka esimerkiksi tuolloista nettiä tuli käyttää eri tavoin vastustajan häpäisemiseen ja lannistamiseen.  Ehkä asiantuntijat osaisivat kertoa oliko se hybridivaikuttamista? Minulla on vieläkin todisteena tämän opuksen innoittamia tuotoksia erään presidentinvaalikampanjan ajalta. Kyseiset kuvat ovat äärimmäisen härskejä osoituksia siitä ketteryydestä, jolla suomalainenkin porvari taipuu häpäisemäään naispuolista vastaehdokasta.  Ne olivat aivan amerikkalaisen likaisten temppujen oppikirjan mukaisia, mihin viittasi vanhan kaverini näyttämän monistenipun kankea käännöskielikin.

 

 

Jäin miettimään, että onko Atlantintakainen ystävämme todellakin muuttanut pöytätapojaan eikä puutu millään muotoa meidän tsuhnien vaaleihin?  Mitä tuli hajamielisesti seurattua jenkkien viimeistä vaalitaistelua, ainakaan heidän omissa jäsentenvälisissä tyyli ei ollut pätkääkään muuttunut, vaan pikemminkin päinvastoin.  Kas kummaa, kun tämä puoli asiasta jäi näiltä meidän mainioilta A-studion asiantuntijoilta huomaamatta!  Siis onko se toinen silmä ihan sokea tai ainakin pahan poliittisen kaihin vaivaama siellä Euroopan  hybridiuhkakeskuksessa?  Mitäh?

 

 

Toisaalta tilannehan voi olla niinkin, että Yhdysvaltojen ja sen renkimaiden ei enää tarvitse edes yrittää vaikuttaa millään tavoin Suomen eduskunnan kokoonpanon muotoutumiseen.  Jenkeillä ja heidän Natollaan on jo niin voimakas ote maamme parlamentin palleista petturimaisten sotaherrojemme, eliitin ja korkeiden virkamiesten kautta, että niitä puristelemalla saadaan ulos vaikka minkälaisia kastraattikuoron kimakoita ääniä.  Kiljahduksia, jotka konkretisoituvat isänmaamme voimakkaina ulkopoliittisina linjanmuutoksina ja ryssävihana.

 

 

Tuollaisia ajatuksia sitä kumpuaa eläkeukon mieleen, kun on lukenut uudelleen Pentti Sainion erinomaisen tietokirjan ”Minne Suomi pommittaa?”.  Uudelleen lukemiseksi meni myös Esko Seppäsen teos ”Mistä Suomi vaikenee?”  Kumpikin suositeltavia opuksia niille, joilla on rohkeutta katsoa totuutta silmiin!

 

 

Reino Seppänen

 

 

Mainitsin tekstissäni tietoturvafirman F-Securen nimen.  On todettava, että kyseisen nimen takana on mm. erittäin korkeatasoinen tietoturvaohjelma, jota olen itse käyttänyt vuosikausia.  Saapa nähdä, heikkenevätkä talon palvelut tämän jutun jälkeen…