Sama kaiku on askelten?

Aamulehti (04.06.2019) tiesi kertoa, että Prisma on poistanut myynnistä Johan Bäckmanin kirjan ”EU´s Infowar on Russia”.  Poisto on tapahtunut Lännen Median yhteydenoton johdosta.  Uutinen hätkähdytti ja sai kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä. Tähänkö on nyt siis tultu!  Mediapooliin kuuluva Lännen Media on ryhtynyt kontrolloimaan mitä kirjoja maassa saa myydä!  Ja selkärangaton firma toimii tuon ohjeistuksen mukaan!  Näin siis toimii tehokas sensuuri nyky-Suomessa.  Seuraava askel lienee polttoroviot toreilla ja kirjastojen edessä.  Niilläkö rovioilla poltetaan Mediapoolin kieltämät kirjat?

 

Täytyy heti kärkeen tunnustaa, että minusta Johan Bäckmanin puheet ja kirjoitukset ovat olleet vastenmielistä kuultavaa ja luettavaa.  Ne ovat näyttäytyneet karkeana totuuden vääristelynä, propagandana, jonka taso useinkin on ollut samaa mitä neuvostopropaganda talvisodan aikana.  En tiedä ketä sellaisen oletetaan palvelevan. Ainakin jonkinlaista kritiikintasoa  pitävälle sen vaikutus on aivan päinvastainen.

Vaikka ajattelenkin Bäckmanin suoltamasta ”asiaproosasta” (vai pitäisikö sanoa asiattomuusproosasta) näin, sallin hänen ajatuksilleen saman oikeuden tulla julkaistuksi kuin muillekin.  Julkaistuina Bäckman sanottavineen asettuu myös julkisen ja vapaan arvioinnin alaiseksi.  Kiellettynä hänen sanomisensa avautuu kansalle vain Mediapolin, Sanoma konsernin ja muiden valtamedian ja valtaeliitin kritiikin kautta, jos silloinkaan.  Kiellettynä nämä bäckmanit ovat jopa vaarallisempia, koska ne tarjoavat alistetuille äärimmäisen huonon väylän purkaa valtaapitävien tyranniaa ja pahaa oloaan. Silloin tiedon sijasta on todennäköisempää, että tunteet saavat vallan sokaisten totuuden.

Ymmärrän hyvin, että Mediapooli ja sen takana lymyävä valtaeliitti haluavat tukahduttaa nämä bäckmanit.  Miksi kysyy ehkä asiaan perehtymätön?  Siksi, että Johan Bäckmankaan ei puhu ja kirjoita aivan tyhjää.  Hän kuvaa osaltaan sitä mahtien taistelua, joka Mediapolin julkaisujen kaltaisissa näennäismedioissa latistetaan ”Hyvän ja Pahan” väliseksi taisteluksi.  Tuossa sodassa Hyvä on läntinen pooli kaikkine rikinkatkuisine piruineenkin ja suuri Paha Venäjä.  Tämä asetelma on hyvin helposti sellaisen ihmisen nielaistavissa, joka on turruttanut aidon tiedonhalunsa valtamedioiden uutisilla, seiskalehdillä ja TV:n ns. viihdeohjelmilla.

Minulle molemmat osapuolet ovat valitettavasti samanlaisia.  Elän täällä lännessä ja kunnioitan meidän suuria saavutuksia kansalaisvapauksien, demokratian ja ihmisoikeuksien puolella.  Läntisen filosofian ja kriittisen ajattelun perinteet ovat minullekin tärkeitä.  Mutta mikään noista em. asioista ei ole aidosti tärkeää läntiselle valtaeliitille ja sen nuoleskelijolle, Mediapooli, Lännen Media ynnä muut mukaan lukien.

Aamulehden uutisessa Bäckmanin kirjan teilaajaksi valitaan muuan herra Markku Mantila.  Hän on Naton strategisen viestinnän ”osaamiskeskuksen” yksikönjohtaja.  Jos kuvasin herra Bäckmania tuolla alkupuolella totuutta suuripiirteisesti käsitteleväksi tyypiksi, niin mitään siitä kuvauksesta ei tarvitse muuttaa tämän herra Mantilankaan kohdalla.  Aikoinaan muuan Goebbels-niminen herra sanoi, että ”Hitler on mies, jonka huulien yli ei ole tullut yhtään valheen sanaa”.  Varmaankin Lännen Media antaa saman ylistävän arvion Markku Mantilasta?  Minun mielestäni, muuntaakseni arvon propagandaministerin sanontaa, Mantila on mies, jonka huulien yli ei ole tullut yhtään täyttä totuutta.

Summa summaarum:  Aamulehden juttua ”Prisma poisti myynnistä Johan Bäckmanin kirjan” voidaan käyttää erinomaisena näytteenä  fasistisen vaikuttamisen opetuksessa.  Siinä unohdetaan täysin länsimaisen demokratian ja sananvapauden lähtökohdat, ihaillaan rivien välistä kirjan sensurointia ja todistelu kaivetaan vastapuolen pahimmalta satusedältä.  Lopputulos on myös fasistinen eli Prisma ja S-ryhmä taipuvat painostukseen ja toteuttavat yhden mediasodan osapuolen tahdon täysimääräisesti. Anteeksi, itseasiassa vielä paremminkin!  SOK:ssa mietitään nyt, kuinka omaa toimintaa voitaisiin muuttaa, ettei vaan Mediapoli pääse muistuttamaan firmaa ajatusrikoksesta.

Fasismi etenee varmoin askelin ja kansa vaikenee.  Pelostako?

 

Reino Seppänen