Pyllistys Strasbourgista

EIT eli Euroopan ihmisoikeus tuomioistuin on hyväksynyt yksittäisille jehovantodistajille oikeuden pitää henkilölistoja, joissa kerätään tietoja yksittäisten ihmisten henkilökohtaisista asioista kuten nimistä, osoitteista ja perhesuhteista. Suomessa KHO eli korkein hallinto-oikeus oli evännyt tämän ja jehoviitat olivat valittaneet asiasta EIT:een. Sen päätös on käsittämätön, koska se avaa saman mahdollisuuden myös kaikille muille toimijoille yhdenvertaisuus periaatteen perusteella.

Erityisen ongelmalliseksi tämän listausmahdollisuuden salliminen tulee erilaisten ääriliikkeiden kohdalla. Militantit tulevat todennäköisesti hyödyntämään mahdollisuutta häirintä- ja jopa väkivaltaan tähtäävien listojen pitämisessä.

Rankaisematonta tämä olisi silloin, kun listoilla ei ole yhteisrekisteriä. Niinpä kuvitellun ryhmän ”Vihtorin seuraajien” jäsen rouva Hilja Bader-Meinhof voisi pitää listaa Lapuan kaupungin häntä kiinnostavista henkilöistä, kun taas herra Adolf Pula-aho listaisi tamperelaisia ”ei-uskovaisia” ja heidän perheenjäseniään.

Näyttää taas kerran siltä, että kun kumarretaan oikein syvään yhteen suuntaan, niin pyllistetään toiseen yhtä syvään. Jehovan todistajille myönnettiin aikoinaan privilegio asevelvollisuudesta laistamisesta, mikä sallittiin jatkua jopa vuosikymmeniä. Vaikka kannatankin yleistä asevelvollisuutta, minua ei järkytä aseista kieltäytyminenkään. Sen tulee olla kuitenkin kaikille sallittua ei vain yhdelle kuppikunnalle.

Vääryys oli huikeaa maassa, joka nimitti itseään tasavallaksi. Samaan aikaan toisia maan kansalaisia suljettiin samasta syystä vankilaan eikä monetkaan nähneet siinä ristiriitaa. Kävin tästäkin asiasta omaa pientä narinaani, mutta sille kohauteltiin yleensä olkia tai naureskeltiin.

Mitä tästä pitäisi ajatella? Ainakin tehdä se johtopäätös, että fasismi (olipa sen muoto mikä tahansa) on vain askeleen päässä meistä. Itse asiassa olemme jo astuneet parikin askelta puolidemokratian  suuntaan ilman, että se olisi herättänyt suurempaa kohua kansassa. Massatiedotuksen ohjauksella (vrt. Mediapooli) on helppo kusettaa kansaa ja saada etenkin sen riemuidioottien sektori toimimaan eliitin tahdon mukaisesti.