Kenen etu edellä porvariehdokasta tukemaan?

Muuan toveri kertoi, kuinka eräs sosialidemokraatti liputtaa päivän Aamulehdessä (02.02. 2024) puoluetunnuksilla Alex Stubbin puolesta. Toveri kehotti minua kommentoimaan asiaa, kun ei itse voi. No, kävin tietenkin kurkistamassa, kuka se voisi olla. Ja tietenkin, kukapa muu kuin … Voi Stubbi-herran pieksut!

Totesin toverille, että puoluejohto on juuri hiljan ilmoittanut, ettei SDP puolueena asetu kummankaan ehdokkaan puolelle. Se avaa tietenkin jokaiselle julkidemarillekin asettua kumman tahansa porvarin tukijoukkoihin. Avaako se oikeuden käyttää myös puoluetunnuksia, onkin jo kokonaan toinen juttu. Nyt tämä Balkkanin lahja Tampereen demareille on katsonu edullisemmaksi ryhtyä julkitukemaan Stubbia. Tästä avautuu näkymä, jonka uskallan pukea sanoiksi seuraavalla tavalla: Edistetäänkö tällaisella toiminnalla omaa vai puolueen etua?

Aleksovskin nimeä listalla en paheksu. Jos hän tuntee enemmän vetoa Stubbia kuin Haavistoa kohtaan, se on hänen hnekilökohtainen asiansa. Paheksun vain sitä että hän niljakkaasti turvautuu käyttämään nimensä yhteydessä puolueen tunnusta SDP. Itse en suurin surminkaan haluaisi ryvettyä edes kyseisen puoluetoverin kautta kokoomuksen tukijaksi. Siten asia koskee ja loukkaa minua syvästi. Kierosti se myös nivoo SDP:n puolueena suuren yleisön silmissä Stubbin taustatueksi. Tämän oletan myös kyseisen kupletin alkuperäiseksi juoneksi.

Koska itse en tule äänestämään enkä propakoimaan kumpaakaan tarjolla olvaa presidenttiehdokasta, kehoitan niitä demareita, jotka aikovat kannattaa Haavistoa, tulemaan esiin kaapeistaan ja komeroistaan julkisuuteen sekä kannattamaan Haavistoa puoluetunnuksin, kuten arvoisa Atanas Aleksovski.