Orpo-poika uhoaa

Kovasti haluaisin kirjoittaa jo muustakin kuin Postin lakosta, mutta tilanne ei siihen anna mahdollisuutta.  Nyt kun ahneen rikkaan promillen ja heidän palvelijoidensa tissit ja munat ovat joutuneet julkisuuden telojen väliin, ovat parku ja väärät todistukset entisestään lisääntyneet.  Uutena ideana on laitettu kokoomuksen Orpo-poika asialle.  Tuo ”Huippurikkaat” -kirjassa ahneen promillen haukkuma surullisen hahmon ritari on huudettu apuun heittämään sumua kansan silmille. 

Hirveänä pelotteena Orpo-poika on luvannut tehdä hallitukselle välikysymyksen, jos osoittautuu, että pääministeri Rinne on puhunut Postin asiassa niin sanottua muunnettua totuutta.  Hyvinkin saattaa sellainen tai sellaisia todistajia löytyä, sillä tunnetusti ihmisten moraali on horjuva maallisten houkutusten edessä.   Vetovoimaisimpina tietysti kuuluisuus ja raha.

Mutta palauttakaamme muutama tosiasia mieliin, koska tosiasioilla on tapana kiusallisesti kadota porvarillisessa ”arvovapaassa ja objektiivisessa” mediassa, varsinkin jos ne ovat kiusallisia kyseisen median omistaja- ja taustatahoille.

  1. Postiin valittiin aikoinaan ”hallitusammattilaisia” edustava hallitus.  Nyt näyttää siltä, että kyseinen porukka on vannoutuneita uusliberaaleja, ahneeseen prosenttiin kuuluvia tai sitä lähellä olevia. 

  1. Postin uudet bisnekset ovat menneet päin istumalihaksia, kuten MOT-ohjelma on ansiokkaasti asian todistanut. Totuus Postin bisneksien tilanteesta on piilotettu vuodesta 2016 alkaen vain yhteen yhteiseen tulostietoon.  Siten on saatu hävitettyä Venäjän ja logistiikka-bisneksen tappiot. Postin perinteinen toiminta on ollut tappioiden maksumiehenä.

  1. Postin johto ja hallitusammattilaiset ovat ilmeisesti päättäneet parannella vuosi vuodelta heikompaa tulosta repimällä sen henkilökunnan selkänahasta. Väkeä on vähennetty ja palkkoja pyritty huonontamaan.  Keväällä päätettiin siirtää 9000 työntekijää yksipuolisesti Medialiiton huonomman työehtosopimuksen piiriin.

  1. Maanhallitus esti tuon päätöksen toteuttamisen, mutta koska hanke oli niin tärkeä koko työnantajaleirille ja etenkin ahneelle promillen toiveille ja eduille, siirrettiin 700 pakettilajittelijaa huonomman työehtosopimuksen eli Medialiiton piiriin.  Asiasta ei kerrottu valtio-omistajalle eli maan hallitukselle.

  1. Tämä synnytti tilanteen, missä nyt ollaan eli umpisolmun, jossa lakoille ei näy loppua.

  1. Tässä tilanteessa kokoomus ja Orpo-poika ovat nyt lähteneet auttamaan pulassa olevia luokkatovereitaan syyllistämällä maan hallitusta ja etenkin pääministeriä sekä omistusohjauksesta vastaavaa ministeriä. Oikea osoite olisi ensi sijassa syyttää Postin ”asiantuntijahallitusta” ja toimivaa johtoa.  Ne ovat tieten tai taitamattomuuttaan ajaneet Postin ja koko maan kiusalliseen pattitilanteeseen.  Toissijaisesti kokoomus voisi nostaa peilin omienkin kasvojensa eteen ja syyttää itseään uusliberalistisen, ahneita rikkaita tukevan talous- ja yhteiskuntapolitiikan tukemisesta.  Politiikasta, joka on jatkunut vuosia.

 

Tiedän, tiedän!  Kokoomuksella eikä Orpo-pojalla ole käytettävissä sellaista peiliä, josta se näkisi rumat palkansaajia, köyhiä, eläkeläisiä, opiskelijoita ja lapsia inhoavat kasvonsa.  On vain peilin raameihin liimattu kiiltokuva enkelistä kädet epäuskoisesti yhdessä ja silmät taivaaseen päin killittäen.

”Kerro, kerro kuvasti, ken on maassa …”

 

Reino Seppänen