Mistä löytyvät ryöstökapitalistien ystävät?

Paavo Arhinmäki oli se henkilö, jolla oli munaa sanoa suoraan, mistä on kyse, kun ahneet firmat maksavat alipalkkoja työntekijöilleen ja laiminlyövät muutenkin työnantajavelvoitteensa.  Kyse on asiasta, jossa mm. vasemmisto ja vihreät ovat puhuneet kuin kuuma peruna suussa.  Muista puolueista puhumatta.  Tulipa kuitenkin kissa nostettua pöydälle, mutta pysyykö se siellä, vai laitetaanko mirri  ns. vihreän veran alle ja nuijitaan hengiltä?

Alipalkoista kyse on varkaudesta, jonka Suomen laki sallii!  Arhinmäki on aivan oikeassa vaatiessaan alipalkkauksen kriminalisointia. Siitä olen Arhinmäen kanssa samaa mieltä. Olenko muusta, sitä en osaa täysin sanoa, mutta en ainakaan nuuskan myynnin sallimisesta Suomessa.

Bisnesmaailman konnasektori oli saada paskahalvauksen Arhinmäen ehdotuksesta.  Heitä puolustamaan riensi tietenkin kaksi suurinta oppositiopuoluetta kokoomus ja persut.  Seuraan liittynee pian kristillisten fariseusten porukka, joka puolustaa liki kaikkea sitä, mitä nasarealainen Jeesus vastusti.

Kokoomuksen Petteri Orpolla meni Arhinmäen ehdotuksesta pasmat täysin sekaisin.  Mies, joka puolueensa tavoin väittää olevansa laillisuuden puolustaja, asettuukin nyt luikuritoiminnan ymmärtäjäksi. On kuulemma valvonta kovin vaikeaa ellei jopa ihan mahdotonta.  Kuinka niin vaikeaa tai mahdotonta?  Ei suinkaan sen vaikeampaa kuin minkään muunkaan rikollisuuden alan!  Väittäisin jopa helpompaa kuin esimerkiksi ihan tavallisten varkauksien.  Orpo-pojan logiikalla nekin pitäisi siis dekriminalisoida?

Orpo myös valitti, kuinka työnantajat joutuvat entistä ahtaammalle, jos moinen radikaali ehdotus hyväksytään!  Ääliömäinen selitys jopa Orpolta!  Ahtaalle joutuvat vain luikurityönantajat, eivät rehellisesti toimivat, joita on kuitenkin valtaosa.  Ahtaalle heidän pitääkin joutua, niin kuin muidenkin varkaiden, joiden niskavilloihin poliisi tarttuu.  Itse asiassa myös he rehellisesti toimivat työnantajat ovat lain toteutuessa voittajia.  Heidän urakkatarjouksensa on laskettu oikeilla palkkakustannuksilla.  Luikurityönantajat tekevät tarjouksensa tuon kolmen euron tuntihinnoin, unohtaen myös kaikki sivukulut.

Mutta puhutaanpa nyt myös heidänkin osalta suoraan.  Monet näistäkin työnantajista kilpailuttavat aliurakoitsijoitaan ja jo siinä vaiheessa tietävät, että hyväksyvät sellaisia alihankkijoita, joiden tarjousta ei voida tehdä muuten kuin orjatyövoimalla.  Tätä vilpistelyä Orpo lienee tarkoittanut ahtaalle joutuvista työnantajista.  Eivät hekään joudu, jos toimivat oikein.  Siksi viimekätinen vastuu pitää sisällyttää pääurakoitsijalle, jollainen tulee myös työmaalla olla.

Entä miten suhtautuu Arhinmäen ehdotukseen mielellään ”työväenpuolueena” esiintyvä perussuomalaiset? Luulisi, että sieltä löytyisi ehdotukselle kannatusta.  Vaan eipä löydy!  Puolueen puheenjohtajana toimiva tarjoilija Jussi Halla-aho osasi tietenkin tyypilliseen persutyyliin sekoittaa asian toiseen pystyäkseen teilaamaan ehdotuksen.  Hän alkoi puhua matalapalkka-alan ongelmista eikä Arhinmäen ehdotuksesta.  Esimerkiksi rakennusalaa, jota tämä rosvokapitalismin esiintymismuoto koskee, ei oikein voida pitää matalapalkka-alana.  Toki siivousalaa ja marjanpoimintaa kylläkin.

Ymmärrän hyvin tarjoilija Halla-ahon tuskan, kun hän joutuu kumartamaan yhtä aikaa kahdelle suunnalle.  Vanhan fasismin tapaan persutkin ovat antagonistisessa ristiriitatilanteessa.  Pitää nuoleskella palkansaajia saadakseen heidän ääniä ja pitää ajaa suurpääoman, etenkin rosvokapitalismin etuja.  Pysy siinä sitten tasapainoisena ja terveenä!

Yhteen tarjoilja Halla-ahon asian tiimoilta heittämään ajatukseen silti yhdyn:  työperäistä maahanmuuttoa tulee säädellä ja valvoa.  Miksikö?  No, ryöstökapitalistien palkkakeinottelu on säätelyn tarpeesta hyvä esimerkki.

Pitääkö tästä oppositiojohtajien palkkaryöstöön syyllistyvien huijareiden puolustamisesta tehdä  se johtopäätös, että he implisiittisesti tunnustavat Adolf Hitlerin tavoin– ”millionen stehen hinter mir“?

 

Reino Seppänen