Kansanvallan juurilaho

Jos saisin päättää seuraavasta vuoden tiedonjulkistamispalkinnosta, saajasta ei olisi epäilystäkään!  Myöntäisin sen Pentti Sainiolle kirjasta ”Minne Suomi pommittaa?”  Kirja on pelkkää poliittista TNT:tä.  Nähtäväksi jää, räjähtääkö tämä kirjallinen trotyyli Suomen yhteiskunnallisessa elämässä, vai jääkö se pelkäksi tussahdukseksi. Pelko siitäkin on näet olemassa, että kirja pyritään vaientamaan hengiltä.  Se olisi kohtalokas vahinko isänmaallemme ja sen lailliselle menolle.

Sainion uusin teos keskittyy siihen, kuinka maatamme on ajettu sotilasliitto Naton kylkeen uskomattoman härskin keinoin.  Itse asiassa se paljastaa joukon maanpettureita ja heidän juoksupoikiaan.  Herrat ja rouvat jäävät kiinni ns. ”housut kintuissa”.  Vai pitäisikö sanoa ”savuava ase kädessään”?  Kyseessä näyttäisi olevan mitä ilmeisimmin salaliitto, jossa johtava organisatoorinen rooli on ollut ulko- ja puolustusministeriön virkamiehillä. Väistämättä joutuu kysymään mitkä ovat ne voimat maassamme, jotka ovat luovuttaneet vallan virkamiehille ja sitä kautta isänmaamme rajojen ulkopuolelle, Yhdysvaltain intressejä toteuttaville tahoille. Sainion teos kuvaa hyvin tämän suuren juonen ja pystyy vieläpä dokumentoimaan sen aikoinaan salaisiksi julistetuilla asiakirjoilla. Oleellista tältä osin onkin se, että Suomea sitovia sopimuksia ja päätöksiä on jo liki 30 vuotta tehty perustuslakimme vastaisesti.  Olen tätä samaa asiaa muuten ihmetellyt ja perännyt vastauksia mm. kirjoituksissani.  Niitä en ole saanut.  En esimerkiksi yhdeltäkään puoluetoveriltani.  Nyt se laittaa todella miettimään… Yhtään ainoaa Nato-lähentymiseen liittyvää päätöstä ei ole tehty eduskunnassa, kuten laki edellyttää.  Vain virkamiehet ja ministerit ovat sutaisseet nimensä papereihin, joilla ei esimerkiksi kansainvälisen oikeuden mukaan ole mitään painoarvoa.  Voi vain kuvitella, minkä maineen menetyksen maallemme nämä ”räikönräähkät” ovat saaneet aikaan asian nyt paljastuessa! Kirjan nimi ”Minne Suomi pommittaa?” on mielestäni harhaanjohtava.  Lopultakaan kyse ei ole niinkään Nato-jäsenyydestä.  Ei niistä USA:han tuhlatuista kymmenistä miljardeista euroistakaan tai edes  Suomen osallistumisesta jenkkien käskyläisinä näiden imperialistisiin sotatoimiin.  Minulle demokraattina ja laillista menoa kunnioittavana kansalaisena verisin loukkaus on se, että nämä Nato-pellet ovat häväisseet Suomen perustuslain ja sitä kautta oksentaneet sappensa kansanvallan ja parlamentaarisen toimintatapojen päälle.  Sitä minä en voi antaa anteeksi! Edellä kerrottuun viitaten ihmettelen myös sitä miten eduskunnan oikeusasiamiehet ja oikeuskanslerit laillisuuden ylimpinä valvojina eivät ole puuttuneet tähän toimintaan.  Erityisesti oikeuskanslerin toimialaan kyseinen asia kuuluu. Nyt puheena olevana ajanjaksona on toiminut viisi (5) eri oikeuskansleria.  Tähän on saatava selvitys! Sainion kirja kertoo koruttomasti sen tosiasian, että maamme poliittinen järjestelmä ja siihen perustuva parlamentaarinen demokratia on juurilahon näivettämää.  Tuon lahotaudin todellinen syy on kansanvallan ja parlamentaaristen menettelytapojen syvä halveksunta.  Juhlapuheissa niitä kyllä palvotaan, mutta käytännössä niin arvot kuin perustuslain määräykset ovat jesuiittamaisen moraalin omaavien virkamiesten ja politiikkojen pujottelukeppejä.

Sainion kirja puhutteli ja järkytti minua syvästi.  Olen sielustani vereslihalla.  Luottamukseni suomalaiseen politiikkaan ja politiikkoihin, ennen luottamiinikin on kadonnut. Tunnustan avoimesti; nyt meni moni asia uudelleen puntariin.

 

 

 

Reino Seppänen

 

§ § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § §

Pentti  Sainio:   Minne Suomi pommittaa?  

ISBN: 9789522649454

Kustantaja: Into Kustannus

Sivumäärä: 208

Julkaistu: 2018-01

§ § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § § §