Vappuhulinaa vuonna 2022

 

 

 

Hyvä lukija!  Meillä on takana pitkä, raskas syksy ja talvi.  Korona on selätetty, mutta uutena riesana paukkuvat tykit ja pommit etelän suunnalla Ukrainassa.  Ei anneta sen nyt hetkeen häiritä.  Meidän on nyt aika sallia pieni irroittelu vapun merkeissä.  Olen kattanut tähän perinteisen vanhan ajan vappulehtien kattauksen.  Tuo perinne on kadonnut jo vuosia sitten, mutta ei anneta senlään nyt häiritä.  Iloisempi ilme hapannaamat!

 

 

Eräs FB-toverini, Stefan Smirnov kuuntelee ahkerasti Radio Jerevania.  Hän on koonnut seuraavan kimaran kyseisen oudon tiedotusvälineen ”Kysy me vastaamme” –palstalta.  Vaikka onkin vappu, on lainaukseen kysytty lupa Stefanilta itseltään.  

 

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: ”Jos Putin, Lavrov, Šoigu, Peskov ja Medvedev olisivat kaikki uppoavassa laivassa, kuka todennäköisimmin pelastuisi?”  Me vastaamme: ”Venäjä.”

Kuuntelijamme kysyy meiltä: ”Miksi erikoisoperaation joukot ovat edelleen Ukrainassa?”  Me vastaamme: ”Ehkäpä he eivät vielä löytäneet niitä, jotka kutsuivat heidät apuun.”

Kuuntelijamme kysyy meiltä: ”Onko mahdollista, että kaunis Kiova tuhoutuu ydiniskussa?”  Me vastaamme: ”Periaatteessa kyllä, mutta mielestämme Moskova on paljon kauniimpi.”

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: ”Ukraina on tasavalta, mutta Luhansk ja Donetsk ovat kansantasavaltoja. Mitä eroa on tasavallalla ja kansantasavallalla?”  Me vastaamme: ”Sama ero kuin paidalla ja pakkopaidalla.”

Kuuntelijamme kysyy meiltä: ”Onko totta, että Venäjä on maailman edistyksellisin maa?”  Me vastaamme: ”Periaatteessa kyllä. Jo eilen ihmisillä meni paremmin kuin tänään.

Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: ”Miksi Venäjällä on nykyään niin paljon työttömiä hammaslääkäreitä?”  Me vastaamme: ”Koska kukaan ei uskalla enää avata suutaan.”

Kuuntelijamme kysyy meiltä: ”Mikä on kaaos?”  Me vastaamme: ”Emme kommentoi kansantaloutta.”

 

Korona-aika on nyt ohi ja festaritkausi tulossa.  Vanhempien on  paikallaan käydä keskustelut omien nuorten kanssa, jotta ylilyönneiltä vältytään.  Tunnetustihan nämä keskustelut aina johtavat toivottuun käyttäytymiseen.

 

 

 

 

Monet festarireissut päättyvät iloisiin perhetapahtumiin ja sitä ennen mahdollisesti iloiseen häähumuun.  Avo- tai avioliiton polku alkaa, jatkuu ja päättyy lopulta tavalla tai toisella.

 

Avioliiton  onnea