Aammulehdessä on eletty orgastisia aikoja. Ukrainan tapahtumia on vyörytetty lukijoiden silmien eteen väritettynä ja vääristeltynä päivittäin. Likipitäen kaikki lehden resurssit on valjastettu tavalla tai toisella vääntämään epä- ja puolitotuuksien sylttyä toimituksen tuutista. Vain säätuutiset ja sarjakuvat ovat toistaiseksi säästyneet yksisilmäisiltä kannanotoilta.
Ukraina-teema on tarjonnut toisenkin areenan lehden leninistiselle lähetystyölle ( Sanomalehti on kollektiivinen agitaattori, kollektiivinen propagantisti ja kollektiivinen organisaattori V.I. Lenin ). Lehti on konflitin alusta lähtien pelotellut suomalaisia Venäjä-uhkalla ja tarjonnut monella tapaa ja monissa yhteyksissä avuksi tähän ”turvattomuuteen” Naton sateenvarjoa. Nato on ollut myös keino piikitellä taannoista tasavallan presidenttiä Tarja Halosta, jonka niskaan Aamulehti on kaatanut suomalaisten natokielteisyyden.
Perjantain 7. maaliskuuta lehdessä toimitus tihkuu voimatonta kiukkua, koska tuorein tutkimus antaa ymmärtää, etteivät kansalaisten asenteet Natoon liittymisestä ole muuttuneet minnekään. Apuun on huudettu jopa upseeriliittoa, joka on akavalainen sota-ammattilaisten ammattijärjestö. Tosin itse järjestö ei ole ottanut kantaa Natojäsenyyteen, mikä oikein onkin, sillä asiahan on järjestön jäsenten työnantajan direktio-oikeuteen kuuluva asia.
Sen verran kansalaisten natokielteisyys ainakin joidenkin upseerien persuksissa kaivertaa, että upseeriliiton pääsihteeri Hannu Sipilä on värvätty kommentoimaan asiaa perjantain Aamulehteen. Eikä toki Sipilä sanaista arkkuaan kiinni pidäkään.
”Olisi hyvä, jos ihmiset tietäisivät, mikä Nato oikeasti on ja hahmottaisivat esimerkiksi sen, ettei Venäjä olisi voinut tehdä Ukrainassa tällaista aseellista miehitystä, jos se olisi ollut Nato-maa.”
Sipilä jättää kokonaan huomioimatta mahdollisuuden, että kansalaiset juuri tietävät sen mikä Nato oikeasti on. Ehkä he hyvinkin ymmärretävät Naton läntisten etujen ja etenkin USA:n käsikassaraksi, johon kuulumalla sotkeuduttaisiin sotiin ja konflikteihin, joiden kanssa Suomella ei ole pienintäkään tekemistä esimerkiksi nyt malliin Afganistan.
Kansalaiset saattavat jopa ymmärtää senkin, ettei koko Ukrainan kofliktia olisi syntynyt ilman Naton ja lännen pyrkimystä edetä itään ja vallata köyhän Ukrainan taloudelliset resurssit. Jotkut saattavat jopa ymmärtää sen, että viimeistään siinä vaiheessa lännen itälaajentuminen eskaloituu todella vaaralliseksi konfliktiksi, kun pyritään alistamaan läntisten suuryhtiöiden armoille Azerbaidzanin öljykentät ja Kazakstanin vilja.
Pohjanoteerauksensa arvoisa upseeriliiton pääsihteeri tekee etsiessään ratkaisua siihen sietämättömään tilanteeseen, jossa Suomen kansalaiset yrittävät jopa määrätä mihin heidän on sopiva kuulua. Eihän sellainen sovi ollenkaan upseerien ja herrasmiesten pirtaan! Niinpä syyttävä sormi osoittaakin kohti politiikkoja, kuinkas muuten. Sipilä antaa lausumallaan kauniin kuvan itsestään ja omasta demokratiakäsityksestään toteamalla:
”Heidän ( politiikkojen ) tulisi uskaltaa ruveta tekemään muutakin kuin peesata gallupeja. Pitäisi ottaa selkeä suunta ja viedä Suomi Natoon.”
Tuota lausumaa lienee turha kommentoida Lutherin katekismuksen malliin ”Mitä se on?” Jokainen ajatteleva ihminen ymmärtää lausuman sisältävän syvän halveksunnan maamme kansalaisia ja heidän mielipiteitään kohtaan. Kansalaiset eivät tiedä omaa parastaan, vaan se on heille syötettävä pakolla ylhäältä päin. Lausuma on myös koiramainen jalannosto länsimaiselle demokratialle, jota ymmärtääkseni upseerien tulisi puolustaa yhdessä maan kansalaisten kanssa. Lieneekö ihan valatkin vannottu asian tiimoilta? Lausunto osoittaa kuitenkin, että tietyt tahot ja henkilöt eivät ole muuttuneet pätkääkään ennen sotia vallinneesta fasistisuuntauksesta, joka halveksi ja yritti kumota kansanvaltaa. Erityiseen valoon kyseinen kannanotta joutuu siksikin, että monet asiantuntijatahot, joia toki pyritään pitämään pimennossa, ovat jyrkästi erimieltä tämän kansan mielipidettä halveksivan herra Sipilän kanssa.