Kokoomusnassu norsunpimpillä

Päivän Iltalehdessä, 24.02. 2020, tamperelainen kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Irja Tulonen päästelee aivopierun, joka kertoo enemmän rouvan suuresta tuohtumuksesta kuin mistään muusta.  Kyky jonkinlaiseen itsereflektointiin olisi säästänyt rouvan ja hänen valtuustoryhmänsä mitä ilmeisimmältä nolaukselta.  Mutta ei, kyllä pierun pitää päästä, kun paine on kova.  Siis aivopierunkin. 

Tampereen kaupunginvaltuuston kokous viime maanantaina 22.02. 2020 venähti kuusituntiseksi sirkukseksi, kun kokoomuslainen puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen ei halunnut hoitaa tehtäväänsä sen vaatimalla tavalla.  Hän salli mm.  keskustelun rönsyilevän sote-uudistuksen puolelle, vaikka esillä oli kaupungin budjettia koskeva asialistan kohta.

Portin asiattomuuteen avasi kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Ilkka Sasi, mikä vahvistaa sen oletuksen, että kyse oli kokoomuslaisten hyvin organisoidusta kampanjasta.  Tilasuutta käytti hyväkseen myös valtuuston puolivirallinen klovni, Veikko Vallin.  Hän on mies, joka ”edustaa” tamperelaisia, vaikka on ylpeillyt sillä, että maksaa veronsa Viroon.

Etäyhteyden kautta kokoukseen osallistunut Sanna Marin asetti asiallisen napakasti valtuuston puheenjohtajan kyvyn hoitaa tointaan kyseenalaiseksi.  Se ärsytti puheenjohtaja Ikosta ja sai myös kokoomusrouva Tulosen tuohtumaan.

Kenties tämä Tuloska on tottunut eduskunnan jälkeisessä elämässään kokoomusnaisten kissanristiäisten asiasta toiseen poukkoilevaan jorinaan ja unohtanut  miten virallisissa palavereissa pykälien ja sivistyneiden kokouskäytäntöjen mukaan toimitaan?