Median kyttääjät

Nuorena miehenä kuulin Ruotsinmaalla työssä ollessani eräältä putkimieheltä sanonnan: ”Kyttää kuin mykkä vittua”.  Juu, arvoisat pikkuporvarilliset herkkäsielut ja sinisukat, en pyydä teiltä anteeksi, että toistin tuon lauseen tässä jutussani.  Voitte lopettaa lukemisen tähän, säästääksenne mielenrauhanne.
Sanonta oli naseva ja istui siihen tilanteeseen, jossa se oli lausuttu julki turhantärkeästä ja nuuskivasta esimiehestä.  Huomasin, että se sopii oikein hyvin näihin rikkaimman promillen äänenkannattajiin eli median likaistentöiden tekijöihin, niin sanottuihin toimittajiin.  He kyttäävät vain hetkeä, jolloin iskeä tora- ja raateluhampaansa poliittisiin uhreihinsa, tässä tapauksessa valtaapitävään hallituskoaliitioon.
Heidän tarkoituksenaanhan ei ole tiedon välittäminen, vaan sen pimittäminen ja vääristely poliittisten päämäärien saavuttamiseksi. Tästä hyvänä esimerkkinä taannoinen pääministeri Marinin aamiaiskohu, jossa ei alunperin ollut mitään asiapohjaa, mutta jota roskamedia ja sen moraalittomat toimittajat pitivät hengissä hämmästyttävän pitkään, aivan liian pitkään, vetäen samalla maton koko kampanjansa alta.
Nyt Marinin mollausta jatkavat samat niljakkeet uusin perusteettomin vihjein.  Uutiset ovat ottaneet vastaan vanhat tutut riemuidioottimme,  jatkaakseen uusin eväin myrkynkylvöään.  Koemme siis uuden déjà-vu-ilmiön (älkää kysykö miten se lausutaan 😁), tunteen, että olemme eläneet tämän joskus aikaisemminkin.
Pääministerillä ei ole pienintäkään osuutta virka-asuntonsa maalaamiseen tai kalustamiseen, mutta siitä viis.  Kyllä tämä asia kelpaa rakkikoirien kaluttavaksi niin median ammattilaisille kuin siviilien persuidiooteillekin.  Siis Marinin vika, kun on yleensä olemassa, eikös niin?
Kaverini tässä epäili, että valtioneuvoston kansliassa, jossa näita päätöksia itsenäisesti tehdään, remontoidaan ja ostetaan nyt mahdollisimman suureellisesti, rahaa säästämättä.   Sitten voidaankin pirauttaa tutuille  toimittajanilkeille,  että voisitteko ottaa nyt yhteyttä meidän suuntaan, kun on tällainen ja tällainen juttu vireillä.  Ja tietysti nuo nilkit kallistavat kuulevat korvansa isäntiensä (lue: rikkaimman promillen) toiveita noudattaen juuri siihen oikeaan suuntaan.
Näin siis ”tärkeää yhteiskunnallista tietoa” välitetään luotetuille tahoille.  Ja sitten ei muuta kuin näppäimstö soimaan ja tekstiin ilkeitä, mutta selkeitä vihjeitä maalitetusta uhrista.  Tästä esimerkkinä olkoon, kuinka Kesärannan ”YKSITYISIIN TILOIHIN” (huom!) on ostettu sellaisia ja sellaisia kalusteita.  Nyt jokainen riemuidiootti bongaa niin maalin kuin itse asian – miten Marin saa ihan omat kalusteensa ”meidän yhteisillä verovarovaroilla” maksettuna.  Ja käskyttäjät, nuo  kokoomuskomissaarit, porvari-jokiset,  he nauravat partaansa.
Viis siitä, että Kesärannan ”yksityistilat” ovat ennestäänkin olleet tietenkin kalustettuja.  Niitä ovat myös käyttäneet kaikki pääministerit.  Toimittajien ovela ja nilkkimäinen vihje sisältää imblisiittisesti ajatuksen, että Marinin olisi pitänyt tuoda oma sänkynsä ym. kalusteet muutettuaan virka-asuntoonsa.  Tosin koskaan ja tuskin missään kukaan pääministeri on niin tehnyt, mutta sitä ei tietenkään puolueeton ”tiedonvälittäjä” erehdy toteamaan.  Lause kun on hopeisella tarjottimella ojennettu kahva kaikille riemuidiooteille, joiden kaunaisista kirjoituksista tulemme vastaisuudessa vaivautumaan suuresti.  Moniko heistä tietää, että nämäkin kalusteet jäävät tulevien pääministerien käyttöön?  Kuten remontoitu Kesärantakin.
Näin tämä toimii, uusliberaali poliittinen vääristely ja median väärinkäyttö.  Sille emme mahda näemmä mitään, mutta ei sille pidä ainakaan selväjärkisten hyväksyen antautua olivatpa he poliittiselta kannaltaan mitä tahansa.  On aina paikallaan kertoa, kuinka nilkki on nilkki toimittajanakin.  Eivät he toki siitä tykkää ja haluavat kostaa tavalla tai toisella. Totuuden kertominen on kuitenkin myös isänmaallinen velvollisuus. Jossain vaiheessa tämä paska tulee kaatumaan kaikkien niskaan, sanokaa minun sanoneen.

Reino Seppänen