Sotarummun pärinää

Tämän illan (01.11. 2023) A-studio oli taas tyypillinen esimerkki valtamedian roolista totuudenjälkeisessä yhteiskunnassamme.  Studioon oli kerätty kolme notkeaniskaista toistensa mielipiteille nyökyttelijää.  Tuo itsensä naurettavaksi tekemä trio oli monoliittisen yksimielinen Suomen ja Yhdysvaltain välisestä hiljattain valmistuneesta sotilassopimuksesta.  Meno oli kuin herätyskokouksessa ja henki yhtä vahvaa, mutta valheelle haisevaa.  Sääliksi kävi toimittajaa, jota olen tottunut pitämään ammattilaisena. 

Tämä järkyttävä yksimielisyys, jota nämä kolme ”totuuteen voideltua” osoittivat, kertoo karusti, kuinka kyseessä oli puhdas propagandanäytelmä.  Tuon esityksen tarkoituksena on valmistella maaperää kansan keskuudessa sopimuksen nielemiselle.  Ja jatkoa seuraa valtamedian joka ainoasta tuutista.  Niinpä on  varmaa, että viesti menee perille ja sen suuri osa nieleekin nikottelematta.  Sen takaa Mediapoolin johtamat aiemmat suuret kampanjat jotka ovat tehneet pohjatyön kaikille valtaklikin suunnittelemille juonille.  Sekin on selvää, kuinka seuraavaksi sopimukselle huutaa hurraata tarpeellinen määrä eduskunnan räikönräähkiä, joten näytelmän jatkojuonessa ei ole mitään jännitettävää. 

Suomessa ihmisiltä on tehokkaasti estetty tiedonsaanti kaikesta sellaisesta, joka edes vähänkin kyseenalaistaa valtaklikin totuutena esittämiä sepitelmille.  Siten tässäkin A-studion esittämässä näytelmässä kolme nyökkäilijää kertoivat kaikkea muuta kuin tietoja tästä uudesta sopimuskumppanista, Setä Samulista.  Se toki olisi demokratian kannalta ollut äärimmäisen tärkeää ja siksi siitä ei ole kerrottu halaistua sanaa.

Ehkä joitakin kansalaisia olisi voinut kiinnostaa, kuinka tällä maailman mahtavimmalla imperialistisella valtiolla on 800 tukikohtaa ympäri maapalloa ja että kyseinen valtio on aloittanut yli 70 sotaa sekä konfliktia maailmassa.  Lisäksi se on tukenut likaisia sotia, vallankaappauksia, salamurhia ja pitänyt kidutuskeskuksia niin ikään ympäri maailman.  Siis jotain hyvin oleellisesti asiaan liittyvää.  Kertomatta jäi myös  se, että naapurimaa Venäjän pahimman vihollisen tuominen Suomen rajoille ei todellakaan lisää maamme turvallisuutta.  Se tarkoittaa, että sotatilanteessa, josta Suomessakin monet riemuidiootit ja sotahullut, etenkin sotilaat näkevät märkiä unia, tekisi ensimmäisenä alueestamme autiomaan. 

Minulle vahvistuu yhä enemmän tunne, että elämme suomalaisen demokratian ja sananvapauden lopunaikoja. Tähän on tultu poliitikkojemme puupäämäisyyden ja valtamedian korruptoitumisen vuoksi.  Mitään vastavoimaa nykyiselle vallantäyteyttä harjoittavalle oikeistoklikille ei ole. Se merkitsee suomalaisen yhteiskunnan syöksymistä samanlaiseen epäsymmetriseen tilaan, joka vallitsi kansalaissodan jälkeisinä vuosikymmeninä. Niljakas kokoomuspoliitikko Sauli Niinistö kävi presidentinvaalikampanjansa sloganilla, jossa todettiin vastakkainasettelun ajan olevan ohi.  Niinistön kaudella se vasta alkoi ja kärjistyy päivä päivältä.  Sitä oikeisto on aina tavoitellut. 

Poliittinen valta on niillä voimilla, jotka hallitsevat median.  Aikoinaan YLE luovutettiin kultalautasella poliittiselle oikeistolle, joka otti sen röyhkeästi omaksi astalokseen hiljentääkseen vastustavia ääniä.  Samalla YLE sidottiin yhdeksi keskeiseksi osaksi Mediapoolin mielipiteiden ohjausta ja valvontaa.  Luvattua äänestystä Naton jäsenyydestä ei uskallettu toteuttaa.  Siinäkin niljakas Niinistö veti lupauksensa takaisin.  Järjestettiin irvokas näytelmä, jossa etukäteen valittu ”otanta” muka edusti Suomen kansaa.  Tulos myytiin niin kansalle kuin sitä edustavalle parlamentille.  Ja tässä nyt ollaan – toisen maailmansodan jälkeisen historian suurimman sotiensynnyttäjän ”rauhanliittolaisena”.