Sellainen jehu on Kalle Jokinen

Tiistaina 27.11. 2018  TV-uutisissa käsiteltiin tiedustelulakeihin liittyvää suojelupoliisin valvontaa. Demarit ja vasemmistoliitto tyrmäävät hallituksen esityksen, jossa valvottava (Supo) saisi vaikuttaa valvojiensa valintaan. Esitys on uskomattoman hävytön demokratian ja sen toteutumisenkannalta.  Yhdessäkään kehittyneessä demokratiassa ei vastaavaa ole olemassa.  Mutta kotimaamme oikeisto on sitä mieltä, että meillä on oltava!

 

Oikeistossa on siis voimia, jotka haluavat murentaa joko tieten tai tyhmyyttään länsimaisen demokratian kivijalkaa – vaaleissa toteutunutta kulloistakin kansan tahtoa.  Demokratian pataoaminen on oikeastaan ollut suomalaisen oikeiston tehtävä jo yli 100 vuotta.  Toisaalta on väärin väittää, että koko oikeisto olisi ideologisesti tällaista väkeä.  On niitä aitoja demokraattejakin ollut kokoomuksen riveissä.  Mutta harvinaisen kontrollifriikkiä porukkaa kokoomuslaiset ovat  kuitenkin olleet ja ovat edelleen.  Tosin ujostellen eli asiaa salaten.

Kokoomuksen kontrollihalukkuus perustuu siihen, että sillä ovat käsissään kontrollia tekevien sätkynukkien kaikki narut.  Suomessa on näet koko itsenäisyyden ajan ollut kokoomuspoliisi, jota tietoa olen pitänyt esillä vuosikymmeniä.  Kokoomuspoliisi ei ole vain minun väittämää, vaan tehdyt äänestyskäyttäytymistutkimukset todistavat samaa. Vain viimeisimmässä perussuomalaiset ohittivat kokoomuksen.   Tämä äärioikeistopuolueen nousu on oire demokratialle vaarallisesta kehityksestä.  Tuskin on tarvetta muistuttaa, kuinka kävi Saksassa vuonna 1933.  Sieläkin väkivalltakoneistot olivat miehitettyjä demokratian vastaisilla aineksilla.

Tämä piedettäköön mielessä, kun kuunnellaan ja luetaan tämän ”kykypuolueen” edustajien vaatimuksia ja väitteitä.  Aina ei silläkään taholla kyvyt riitä argumentoimaan typeryyden ”paremmuutta” loogisesti, vaan tulee hölötetyksi ihan päättömyyksiä.  Oudoimman aivopierun turautti suustaan televisiossa esiintynyt kokoomuksen kansanedustaja Kalle Jokinen. Tämä Kalle sanoi uutisten haastattelussa , että jos esitys ei mene läpi niin esittelijä eivät voi kertoa valiokunnalle kaikkia asioiden yksityiskohtia!  Aivan. Teksti on ihan oikein kirjoitettu.

Tämän kuultua piti minunkin oikein höristää korvia. Puhuiko tämä Kallemme ihan täysissä järjissään ja selvin päin? Kyllä, kyllä hän varmasti puhui. Puhui ja näytti samalla ymmärryksensä kansanvallan luonteesta ja oman arvostuksensa siitä.  Meidän Kalle-kultamme on aito kokoomuslainen ja siksi pohjoismaiselle demokratiallemme vaarallinen.  Miettikääpä itse!

Minä olen ymmärtänyt, että esittelijät ovat virkamiehiä ja siten eduskunnan palkollisia. Jos leikkisästi sanotaan, niin piikoja ja renkejä. Nyt tämä Kokoomus-Kalle nostaakin nämä piiat ja rengit korkeampaan asemaan kuin maamme korkein poliittinen elin ja lainsäätäjä! Hän siis antaa eräänlaisen veto-oikeuden esittelijöille siihen mitä kertoa isännilleen ja emännilleeen eli kansanedustajille!  No, Kallehan voi kyllä näin ajatella, mutta valtiosääntömme tuota näkemystä ei kylläkään tue.  Vaan sen pahempi tietenkin perustuslaille, ajattelee oikeistofalangi!

Uskomatontahan tämä röyhkeys on, mutta se kertoo kuinka lahottunut itseasiassa poliittinen demokratiamme on.  Enää ei oikeistopolitiikko häpeile tunnustaa sitä, että perustuslailla voi pyyhkiä istumapuolensa aina sopivassa tilaisuudessa.  Eniten tuo juurilaho näyttää elävän  oikeistossa kokoomuksesta aina eduskunnan äärioikeistoon eli perussuomalaisiin ja sinisiin. Hetkinen! Ei pelkästään juurilaho, vaan itse asiassa täysi latvalahokin, kuten Kokoomus-Kalle ystävällisesti meillä avoimuudellaan osoitti.

 

Reino Seppänen

 

 

Kalle Jokinen on etelähämäläinen kokoomuslainen kansanedustaja.  Vuodesta 2009 lähtien mies on  parlamentissamme edustanut oikeistolaisia hämäläisiä. Ammatiltaan hän on lainvalvoja eli ylikonstaapeli. Voi vain kauhulla ajatella minkälaisella orientaatiolla tuota työtä on saatettu tehdä, jos kunnioitus itse lainsäätäjäänkin ja perustuslakiin on edellä kuvatun kaltaista. Huoleni maamme kokoomuspoliisista ei taatusti ole perusteetonta.  Kalle voi toki elvistellä sillä, että hän on ollut perustuslakivaliokunnan jäsenkin kahdesti.  Ei tosin ollut pitkään. Ensimmäin jakso oli puolitoista vuotta ja toisen kerran peräti kuukausi.