Kun koirapilli kutsuu

Persujenkohdalla ovat lukuisat ihmiset huomanneet ns. ”koirapillimetodin” holtittoman käytön.  Menetelmä lienee kehitetty puolueen halla-aholaisten pyhimmässä eli Suomen Sisun ideapajassa.  Sen takana oli ajatus mobilisoida sisulaisten piskuiset joukot näyttämään voimakkaammilta ja pelottavammilta.  Kun taistelupilli soi tälle riemuidioottien joukolle, rynnättiin  joukolla uhrin eli sen kimppuun, joka oli erehtynyt kertomaan jotain fasistien kannalta epämiellyttävää eli siis tosiasioita.  Kun menetelmän teho havaittiin, sen käyttöä laajennettiin sosiaalisessa mediassa .

Koirapillimetodi on ns. koulukiusaamista pahimmillaan.  Kun riemuidioottien porukassa ei riitä kykyä ja osaamista käydä verbaaliseen sanasotaan ja etenkin argumentoida järjellisellä tavalla, tyydyttään nimittelyihin, haukkumisiin ja älyttömyyksien esittämiseen.  Jouduin itse kokemaan tämän kiusanteon aikoinaan.  Vaikutus ei ehkä ollut toivottu?  Se sai minut toimimaan aivan päinvastaisella tavella.  Persujen fasististen piirteiden vahvistuessa ja puolueen johdon tullessa totaalisesti suomensisulaisten miehittämäksi militanttisuuteni vain lisääntyi.

Oma ratkaisuni oli osaltaan se, että potkaisin kaveruudestani jokaisen persun, joka ei kyennyt asialliseen keskusteluun.  Viimeisenä taisi lähteä muuan sosialidemokraattinakin esiintyvä tyyppi, jonka mainosteli persupoikaansa ja lupasi äänestääkin häntä.  Toisaalta olen saattanut vastata niin kuin metsästä on huudettu ja poistunut sitten näyttämöltä.  On aivan turhaa ajan ja voimien tuhlausta jatkaa loputtomiin, kun ihmismielen syvempien syöverien suoltamaa mujua lentää solkenaan.  Tätä metodia voisi kuvata vaikka partisaanisodaksi fasisteja vastaan.

Nyt persut ovat jalostaneet tuota koirapillimenetelmäänsä yksikertaisemmaksi yksinkertaisille tyypeille.  Facebookin tarjoamia hymiöiden nauravaa naamaa käytetään mollaamaan mielipiteitä ja henkilöitä, jotka tulkitaan vastustajaksi.  Tämä tapa on nyt muuttunut oikeaksi poliittiseksi pandemiaksi, joka näyttää tarttuneen myös muihinkin suuntiin.   Enkä suinkaan ihmettele, halu iskeä takaisin samalla tavalla on ymmärrettävää.

Tuo harmillinen tapa on silti edelleenkin persujen vaalitaistelun ehkä käytetyin muoto.  Porukka on nyt kuullut koirapillin vihellyksen ja lauma on rynnännyt jyrsimään poliittisen korrektiuden ja -kulttuurin viimeisiäkin jäännöksiä.   Sen verran asia kiinnosti, että ryhdyin tutkimaan sitä lähemmin.  Huomasin näet  samojen nimen toistuvan sosialidemokraattien mainosten ja juttujen kiusanteossa.   Etenkin nuoret demarit ovat joutuneet tämän pommituksen kohteeksi.  Lähempi tarkastelu osoitti, että osansa saivat toki muutkin poliittiset suunnat.

Keräsin näitä ”naurava-naamaa” klikkaavien hyypiöiden nimiä melkoisen määrän.  Kun sama nimi (se voi olla toki nimimerkki tai epäaito nimi) sitten toistui riittävän usein, perehdyin niihin tarkemmin.  Vierailu asianomaisten sivuilla paljasti todella mistä on kyse!  Sain ihan perustellun syyn olettaa kyseisten merkkaajien oleva persuja.  Jätän korrektiuden vuoksi nuo nimet paljastamatta, mutta saatan ehkä tulevaisuudessa palata asiaan?  Suosittelen asiaa myös muiden tutkimuskohteeksi!  Samalla tulee kristallinkirkkaaksi kuinka matalamielistä porukkaa lajitovereistamme löytyy.

En pidä tätä persujen omaksumaa menetelmää kovinkaan mielekkäänä vaalityön muotona.  Se on likipitäen samaa, kuin heidän harrastama vaalimainosten tuhoaminen.   Viime kädessä se kääntyy tekijöitään vastaan.  Mitään mieltä tuossa tavassa ei ole silloin, kun tarkoituksena on rientää sivuilta toiselle, niitä lukematta ja vain painaa sitä nauravaa naamaa kiusaamisen tarkoituksessa.  En usko, että nuo naamat vaikuttavat kehenkään muuhun kuin mahdollisesti sivun omistajaan.  Parhaassa tapauksessa voi käydä niikuin minulle.  Naurava naama voi olla toki perusteltuakin.  Jos jutun lukee ja sen perusteella päätyy antamaan jonkun hymiön, niin mikäpä siinä.

Se on toki sanottava, että nämä jannet, matit, erkit, jarit, mikat jne. olivat hyvin tasapuolisia kiusaamisessaan.  Osansa saivat niin demareiden, kokoomuksen kuin vasemmistoliiton ym. ehdokkaat.  Oli tosin yksi puolue, joiden ehdokkaiden kohdalla yksikään näistä havaitsemistani nimistä ei toistunut.  Voitteko arvata mikä puolue oli kyseessä?

 

Reino Seppänen