Ajatuksia puhemies Jussin pienestä mustasta kirjasta

Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho on tehnyt rikosilmoituksen koomikko Iikka Kivestä.  Tämä oli kutsunut Halla-ahoa  fasistiksi viestipalvelu X:ssä.  Ihmettelen tuota rikosilmoitusta monestakin syystä.  Hänellä on siihen toki täysi oikeus, vaikka on siitä julkisesti joskus kieltäytynytkin.  Se taas liittyi taannoiseen persujen puolustustaktiikkaan, kun voimakas julkinen paine kohdistui puolueen aktiviien tekemiin uhkailuihin ja törkykirjoituksiin.  Olen seurannut Halla-ahon kirjoittelua ja sanomista jo vuosia.  Minulla on yhä vahva mielikuva tavasta jolla Halla-aho itse on käsitellyt itselleen epämieluisia ihmisiä.  Hän on myös toiminut netissä, tieten tahi tahtomattaan, tulenohjaajana äärioikeistolaisille riemuidiooteille ja heidän häväistyskirjoituksilleen.  Näyttö siitä, että toiminta on ollut organisoitua, jää puuttumaan.    

Halla-aho perustelee rikosilmoitustaan halulla selvittää, missä kulkevat leimaavien sanomisten rajat. Hän on kyllä auttamattomasti myöhässä tässä jalossa pyrkimyksessään, etenkin kun on itse ollut ajamassa sananvapauden rajojen ”avartamista” tavalla, joka olisi laillistanut pesujen törkeän  kielenkäytön.  Nyt tilanteessa on tapahtunut muutos.  Yhtäältä persut ovat päässeet kokoomuksen raottamasta kellariluukusta keittiön ja jopa salin puolelle, mikä on pakottanut törkimyksiä hillitsemään sikamaisia tapojaan.  Toisaalta he ovat saaneet tuta sitä samaa, mihin itse aiemmin olivat syyllistyneet.  On siis, persumaisesti todettuna saatu sitä, mitä on vuosikausia tilattu. Nyt Iso Herra Halla-ahokin tuntee nahoissaan jotain samaa, mitä on ennen tarjonnut toisille ihmisille.

On mielenkiintoista nähdä, ylittääkö Halla-ahon rikosilmoitus tutkintakynnyksen.  Se on tietysti mahdollista, koska Suomen poliisi on pullollaan äänestyskäyttäytymiseltään kokoomusta ja persuja kannattavia.  Poliisin tähtäin on vielä nykyisinkin paljon sameampi mitä syyttäjäportaan, tuomioistuimista puhumatta.  Siten en ryhdy veikkaamaan mitä tapahtuu. 

Mutta ehkä on asiallista tarjota joitakin Jussi Halla-ahon sanankäytön makupaloja, joiden perusteella voidaan paremmin punnita, onko Ilkka Kiven fasistisyytökselle minkäänlaista perustetta.  Väitettähän täytyy arvioida Halla-ahon aikaisemman toiminnan pohjalta, koska miehen oma tunnustus fasistisuudesta puuttuu.  Johtopäätöksiä siltä pohjalta on aivan mahdollista tehdä.  Hyviä tarkastelukulmia ovat mm. rasistisuus, demokratian ja ihmisoikeuksien vähättely, kieltäminen tai halventaminen, myönteinen suhtautuminen fasismiin tai sen eri muotoihin. 

Seuraavaksi tarjoilen arvoisalle lukijalle makupaloja puhemies Jussin ajatuksista

  Ruukku tihkuu sitä, mitä se sisältää     

Vanha kiinalainen sanonta

”Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen?  Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.”   Scripta  17.10.2003   

”Pelottavaa on vain se, että poliisi ei vallitsevassa mediailmapiirissä voi ampua luotia päähän kiviä nakkelevalle ihmissaastalle. Itse vasemmistohuligaanihan on vain liikaa amerikkalaisia elokuvia nähnyt hyytelötytinä, joka kaatuu puhaltamalla.”   Scripta  19.5.2006  

”Poikien kanssa pohdin, että suoranaisiin laittomuuksiin ja vaaratilanteisiin puuttuvan poliisin ohella meillä pitäisi olla jonkinlainen muhamettilaisyhteiskunnista tuttu partasuumiliisi, jonka toimialaa olisivat kaikenlaiset intuitiivisesti tunnistettavat mutta lainsäädännön kannalta vaikeasti kodifioitavat ärsyttävyydet. Miliisit voisivat partioida jalkakäytävillä ja jaella sähköpiiskalla tärskyjä mölyäville pultsareille, häiritseville hare krishnoille ja Unicefin rahankerääjille, ihmisiä töniville mummoille sekä räkiville ja kiroileville teineille.”  Scripta  17.10.2003

”Holokaustin takautuva vastustaminen on tietysti kivempaa ja helpompaa kuin mihinkään käynnissä olevaan puuttuminen. Saksalaisia on kiva syytellä, koska cosi fan tutti. Armenialaiset eivät kiinnosta ketään, koska armenialaiset eivät omista Hollywoodia ja Yhdysvaltain mediaa.”      Scripta   28.1.2004

”Onko mestari Halla-aho juutalaisvastainen?  En vastaa siihen, vaan siirrän kysymyksen asianosaiselle taholle.  Vastatkoon siihen juutalainen, koska häntä tuo asia eniten koskee!  Tämän kysymyksen esitti Uusi Suomi 3.11.2020 Suomen juutalaisen seurakunnan kunniapuheenjohtaja Gideon Bolotowskylle.  Tutustuttuaan mestarin blogeihin hän totesi, että lukemiensa tekstien pohjalta hän pitää Halla-ahoa ehdottomasti antisemiittinä ja antijudaistina”

Lisää puhemies Jussin holokaust-ajattelusta

Historiallinen kuriositeettiko?

http://reinoseppanen.net/rotuteoriat-ja-fasismin-valheet/  

Eivätkö nykyisen hallituskoalition takana olevat puolueet, niiden johtajat ja päättävät elimet ymmärrä, kuinka suuren kansallisen häpeän muodostaa Jussi Halla-ahon kaltaisen henkilön valitseminen maamme parlamentin puheenjohtajaksi?